IC TMF

Predstavljanje Drumske Strele 2017

Formula Student tim Drumska Strela predstaviće novo vozilo u ponedeljak 29. maja, u 18 časova, u amfiteatru A Mašinskog fakulteta.

Drumska Strela 2017 je šesta formula koju je isprojektovao i napravio ovaj tim, koji ove godine broji preko pedeset studenata. Čak četvrtinu tima ove godine čine studenti Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Prošle godine je tim predstavio prvu formulu sa karbonskim aero paketom a ove godine je tehnologija izrade delova od karbonskih vlakana usavršena. U ovoj sezoni je oformljen podtim koji se bavi aerodinamikom i dizajnom, kao i sintezom i ispitivanjem materijala. Na taj način su studenti u prilici da rade sa karbonskim vlaknima, i da izrađuju delove za formulu poput onih u Formuli 1. Takođe, u ovoj sezoni su studenti TMF-a po prvi put razvili lepkove posebno za potrebe spajanja raznih delova na vozilu, i po prvi put su štampani delovi od plastike na 3-D štampaču.

Višemesečni rad tima biće vidljiv na svečanosti kojoj će prisustvovati predstavnici Univerziteta i fakulteta, profesori, prijatelji projekta, alumni članovi, roditelji, prijatelji, studenti, kao i svi zainteresovani posetioci. Osim otkrivanja novog vozila, tim Drumska Strela predstaviće i kako izgleda njihova sezona, pa će svi prisutni imali priliku da vide kako izgleda proces pravljenja formule, i koliko entuzijazma, rada i truda je potrebno za takav projekat.

Budite među prvima koji će videti formulu koje će se trkati na stazama Formule 1 i predstavljati Srbiju na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju, Formula Student!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta