IC TMF

“Setifikacija je značajna za bolju organizaciju istraživanja i međunarodnu saradnju”

Povodom uvođenja ISO sertifikata i kraja radne 2014. godine obavljen je mini intervju sa direktorom Inovacionog centra TMF doo prof. dr Željkom Kamberovićem.

1. Šta uvodjenje sistema kvaliteta znači za IC TMF doo?

Pre svega uređenost u obavljanju delatnosti istraživanja i razvoja, unapređenje celokupnog obima poslovanja i pozicioniranja na tržištu. Značajano je i za rad sa inostranim investitorima, prvenstveno iz visoko-razvijenih zemalja.

cropped-logo-inovacioni-centar.jpg

2. Šta zaposleni mogu da ocekuju od ove sertifikacije?

Zaposleni istraživači bi trebalo da osete promenjenu klimu u poslovanju, jednostavnost i opravdanost procedura, kao i konkretne benefite od obavljanja delatnosti kao npr. povećanje obima direktne saradnje, uticaj pozitivnog marketinga, aktivno učešće u promenama i prilagođavanju potrebama EU istraživačkih strategija.

3. Da li će se uvodjenje ovih sertifikata odraziti na poboljsanje saradnje sa privredom?

Privreda Srbije je u specifičnom raspoloženju. Razjarena tranzicijom i ucveljena decenijskim siromaštvom. Teško je naći veći broj privrednih partvera i investitora, nadam se boljim danima i uspešnom radu izvan lokala. Naši rezultati pokazuju da je moguće raditi jednako dobro sa privredom EU, kao i Rusije. Možda bi bilo dobro baci pogled i malo dalje izvan našeg dvorišta. Svetlo na kraju tunela je sve jače.

D.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta