IC TMF

IC TMF na izložbi inovacija u okviru Samita Kine i zemalja CIE

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja, organizovala je postavku najboljih tehnoloških inovacija, pobednika ili finalista istoimene akcije. Prikazano je 25 eksponata iz oblasti tehnologije, inovativnog pakovanja i dizajna.

inovacioni centar kina samit inovacije

Na izložbi Tehnoloskih inovacija pokazan je veliki potencijal Srbije u znanju.

Neophodno je da znanje stavimo u funkciju unapređenja tehnološkog razvoja i napretka privrede Srbije” , rekla je Danica Mićanović, samostalni savetnik u PKS.

16-12-2014-TSSVKIZJIE_006

U Centru „Sava” predstavljene su inovacije sa Instituta Mihailo Pupin, Inovacionog Centra Tehnološko metalurškog fakulteta, Poslovno tehnološkog inkubatora iz Beograda, Instituta za zemljište. Svoje inovacije predstavili su i Biosil iz Ugrinovaca,  Drenovac iz Arilja , Vrška Press iz Zrenjanina, Gegula iz Kraljeva, RT-RK iz Novog Sada,  Epoksan i Maruška iz Čačka, Milinković kompani i I-Zeolit iz Beograda,  Kristal Infiz Institut za Fiziku, Optical- SMSvaga iz Kruševca, slikar Sava Poljanski iz Jagodine, inovator Živoslav Milovanović iz Krnjeva, Novica Radojević sa Homolja, Milovan Tešanovića iz Valjeva, kompanije Strawberry energie i Naučno- tehnološki park Čačak.

 16-12-2014-TSSVKIZJIE_091Inovacioni centar predstavio se sa dve inovacije:

Tin sulfide solid lubricant

The active peptides for dermo-cosmetic products

IC TMF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta