IC TMF

Reč prethodnog direktora Inovacionog centra

“Motivacija nacionalnih istraživačkih, razvojnih i naučnih institucija u godinama krize i eskalacije sveopšteg propadanja sistema vrednosti pravi je izazov. ICTMF postavlja ciljeve visoko iznad proseka u delatnosti, naročito u oblasti tehničko-tehnoloških nauka.

kamberovic

Koristiti racionalno sve raspoložive resurse, kako ljudske, tako i istraživački prostor, prethodne rezultate i iskustvo pravi je put za stvaranje nove generacije lidera u nauci. U narednom periodu naučno istraživački rad će biti više cenjen, društveno priznatiji i stvorićemo bolje, nadasve održivo, radno okruženje, za šta je imperativ zajednički napor svih činilaca istraživačko razvojne delatnosti. 

U budućnosti želimo da u skladu sa evropskim tendencijama što veći deo istraživanja pronađe svoj put ka korisnicima iz privrede i  u tom cilju planiramo ojačavanje infrastrukture kao i interno godišnje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju kako bismo podstakli mlade istrazivače da osmisle i realizuju sto veći broj inovacija. Dajte doprinos zajedničkom cilju!”.

Prof. Dr Željko Kamberović,

U Beogradu, 31.3.2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta