IC TMF

Stefan Bošković

+38111 3370 472
Soba 321
Kratka biografija

            Stefan Bošković (rođen 08.01.1993. u Beogradu) je upisao Tehnološko-metalurški fakultet školske 2011/2012., diplomirao 2014/2015. na smeru Hemijsko inženjerstvo (Hemijsko procesno inženjerstvo), a 2015/2016. godine završio master akademske studije na istom smeru.

            Tokom osnovnih ili master studija je dobio: specijalno priznanje od Srpskog hemijskog društva, nagrade Panta S. Tutundžić i stipendiju od TMF-a i stipendiju za izuzetno nadarene studente i studentsku stipendiju od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR).

            Prakse tokom studija: NIS, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, eon+, IMG – Engineering & Construction. Tokom master studija, gostovao je tri meseca na Maks Plank institutu za dinamiku složenih tehničkih sistema kao gostujući naučnik. Radio je pet meseci u Rafineriji nafte Beograd kao inženjer razvoja.

            Doktorske akademske studije upisao je školske 2017/2018. godine, a od jula 2018. zaposlen je u Inovacionom centru Tehnološko-metalurškog fakulteta na projektu MPNTR III 46010 („Razvoj novih inkapsulacionih i enzimskih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih komponenata hrane u cilju povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti“) kao istraživač pripravnik.

Oblasti interesovanja
  • elektrosprej proces; modelovanje procesa korišćenjem programskih okruženja ili simulatora procesa.
  • electrospray process; process modeling using software environments or process simulators.
Reference

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta