IC TMF

Katarina Bukara

+381 11 3370 472
Soba 321
Krata biografija

Katarina M. Bukara, magistar farmacije, rođena je 23. februara 1987. godine u Kraljevu. Školske 2006/2007. godine upisana je na prvu godinu studija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U septembru 2011. godine završila je integrisane osnovne i master akademske studije, na studijskom programu Farmacija sa prosečnom ocenom 9.37. Doktorske akademske studije upisala je na Tehnološko-metalurškom fakultetu školske 2011/2012. godine, smer Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija koje i dalje pohađa sa prosečnom ocenom 10.0. Kao istraživač-pripravnik zaposlena je od novembra 2011. godine u Inovacionom centru Tehnološko-metalurškog fakulteta, u okviru projekta pod nazivom ‘Razvoj novih inkapsulacionihi enzimskih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih komponenata hrane u cilju povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti’ III 46010, pod rukovodstvom prof. dr Branka Bugarskog.

Oblasti interesovanja Sistemi za kontrolisano otpuštanje lekova, Nano- i mikročestice kao nosači za lekove, Eritrocitne membrane kao potencijalni nosači lekova.
Reference
  1. Ivana T. Kostic, Vesna Lj. Ilic, Verica B. Djordjevic, Katarina M. Bukara, Slavko B. Mojsilovic, Viktor A. Nedovic, Diana S. Bugarski, Djordje N. Veljovic, Danijela M. Misic, Branko M. Bugarski, Erythrocyte membranes from slaughterhouse blood as potential drug vehicles: Isolation by gradual hypotonic hemolysis and biochemical and morphological characterization, Colloids and Surfaces B : Biointerfaces (2014)
  2. Kostic Ivana T., Ilic Vesna Lj., Bukara Katarina M., Mojsilovic Slavko B., Djuric Zorka Z., Draskovic Petra, Bugarski Branko M. Flow cytometric determination of osmotic behavior of animal erythrocytes toward their engeenering for drug delivery, Hemijska industrija (2014)
  3. Ivana Kostic, Katarina Bukara, Vesna Ilic, Branko Bugarski, Effect of bovine blood storage in slaughterhouse on parameters relevant to hemoglobin isolation (P10), pp 201-205. Proceedings of the International 57th Meat Indystry Conference ‘Meat and meat products - Perspectives of Sustainable Production’ June 10-12, 2013, Belgrade - Serbia, Organizer : Institute of Meat Hygiene and Technology Belgrade, ISBN 978-86-82547-07-5.

Inovacioni Centar – Tehnolosko-Metalurskog Fakulteta